Mini Dizi

Mini Dizi (2024)

James Clavell'in romanının özgün bir uyarlaması olan FX dizisi Shōgun, 1600 yılında, yüzyılı belirleyen bir iç savaşın şafağında Japonya'da geçer. Lord Yoshii Toranaga, Naipler Konseyi'ndeki düşmanları kendisine karşı birleşirken hayatı uğruna savaşmaktadır. Yakınlardaki bir balıkçı köyünde karaya oturmuş gizemli bir Avrupa gemisi bulunduğunda, geminin İngiliz dümencisi John Blackthorne, Toranaga'nın güç dengelerini değiştirmesine yardımcı olabilecek ve Blackthorne'un düşmanları olan Cizvit rahipleri ile Portekizli tüccarların güçlü nüfuzunu yerle bir edebilecek sırlar taşımaktadır. Toranaga ve Blackthorne'un kaderleri, gizemli bir Hristiyan asilzadesi ve itibarını yitirmiş bir soyun sonuncusu olan çevirmenleri Toda Mariko ile ayrılmaz bir şekilde bağlanır. Mariko, bu çalkantılı siyasi ortamda lorduna hizmet ederken, Blackthorne ile yeni keşfettiği arkadaşlığını, kendisini kurtaran inanca olan bağlılığını ve ölmüş babasına olan görevini bağdaştırmak zorundadır.






Episodes List

Ep.1 Anjin

Air Date: 2024-02-27

Barbar bir geminin fakir bir balıkçı köyünde kıyıya vurmasının ardından Japonya'da kaderler birleşiyor. Bu arada Osaka'da Lord Toranaga, kendisini düşmanları tarafından mağlup edilmiş halde bulur.

Ep.2 İki Efendinin Hizmetkarları

Air Date: 2024-02-27

Blackthorne'un Osaka'ya gelişi bir rekabet ortamını harekete geçirir. Mariko, Lord Toranaga'nın gözetimindeki barbar adına tercüme yapmak zorunda kaldığında davası ve inancı arasında sıkışıp kalır.

Ep.3 Yarın Yarındır

Air Date: 2024-03-05

Blackthorne küstah bir suikast girişiminden sağ kurtulduktan sonra Toranaga, müttefiklerini Osaka'dan çıkarması gerektiğini, aksi takdirde kesin bir yenilgiyi göze alması gerektiğini fark eder.

Ep.4 Sekiz Katlı Çit

Air Date: 2024-03-12

Blackthorne ve Mariko, Toranaga'nın silah alayına savaş için eğitim verirken yeni ittifaklarını test ediyor. Eski bir arkadaşı köye geldiğinde Yabushige, Ishido'ya verdiği geçmiş sözlerden vazgeçmek zorunda kalır.

Ep.5 Yumruk olarak evcilleşmek

Air Date: 2024-03-19

Blackthorne ve Mariko, ikisinin de ölmesine yol açabilecek sırrı saklamakta zorlanır. Yabushige, niyetini Lord Toranaga'ya açıklayan casusu arar.

Ep.6 Söğüt Dünyasının Leydileri

Air Date: 2024-03-26

Leydi Ochiba, Vekillerin Toranaga'ya karşı kampanyasını hızlandırmak için Osaka'ya döner. Ajiro'da Toranaga, Mariko'nun davasına olan bağlılığını sınar.

Ep.7 Bir Tütsülük Vakit

Air Date: 2024-04-02

Osaka'daki yeni ittifaklar karşısında geride kalan Toranaga, uzun zamandır kayıp olan bir aile üyesiyle yeni bir anlaşma yapmak zorunda kalır.

Ep.8 Yaşamın Sonsuz Derinliği

Air Date: 2024-04-09

Toranaga'nın mağlup klanı Edo'ya taşınır ve kaderlerini bekler. Blackthorne kimin için savaşacağına karar vermelidir; ona sırtını dönen lord için mi yoksa onu Japonya'ya getiren hırs için mi?

Ep.9 Kızıl Gökyüzü

Air Date: 2024-04-16

Mariko hayatının mücadelesi için Osaka'ya gelir. Blackthorne ve Yabushige, seçenekleri azaldıkça kendi kafalarını kurtarmak için çabalıyor.

Ep.10 Bir Rüyanın Rüyası

Air Date: 2024-04-23

Trajik bir ölümün ardından Blackthorne sonunda Toranaga'nın planının gerçek mahiyetini düşünür.